Laadpaal

Laadpaal

Ben je van plan een elektrische wagen aan te schaffen of rijd je er al mee? Dan kan het interessant zijn om deze thuis op te laden. Dit is in principe mogelijk via een normaal stopcontact, maar een laadpaal biedt toch heel wat voordelen. 
 

Voordelen van een laadpaal

Er bestaan verschillende types laadpalen om jouw elektrische auto thuis op te laden. Wij helpen jou hier keuze maken en komen deze installeren. De voordelen zetten we hier even op een rijtje

 

1. Veilig

Een laadpaal is specifiek ontworpen om een elektrische auto op te laden. Een gewoon stopcontact is dat niet. Ze zijn gemaakt om meer vermogen te leveren waardoor er geen risico is op verhitting.

2. Efficiënt

Je auto opladen via het stopcontact gaat een pak trager. Een laadpaal is zo ontworpen dat hij meer stroom levert en de batterij van jouw wagen sneller oplaadt. Een volledige laadbeurt met een traditioneel stopcontact duurt al snel tien uur. Met een laadpaal kan dat in slechts zes tot acht uur.

3. Slim

Sommige types laadpalen kunnen slim ingesteld worden. Wanneer het stroomverbruik in huis hoog is nemen zij automatisch minder stroom of stellen ze het opladen even uit. In combinatie met zonnepanelen kunnen ze zelfs je wagen opladen wanneer je zelf energie produceert.  

 

Zakelijk gebruik

Ook op zakelijk vlak is een laadpaal een slimme keuze. Steeds meer en meer van jouw medewerkers en klanten of bezoekers rijden elektrisch. Met een publieke laadpaal bied je hen een mooie service. Dit kan gratis of tegen betaling met een digitaal beheersysteem.
 

Professionele installateur

Een laadpaal installeren is maatwerk, daarom laat je dit best door een professionele installateur uitvoeren. Ten eerste controleren wij jouw elektrische installatie en doen eventuele benodigde aanpassingen. Wij zorgen dat de laadpaal correct wordt aangesloten afgesteld op jouw wagen. Tenslotte zorgen wij voor een keuring van de installatie door een erkend keuringsorganisme.