Zonnepanelen

Zonnepanelen

Wij verzorgen de plaatsing, herstelling en onderhoud van zonnepanelen, zowel op dak- als op grondinstallaties. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u adviseren in het plaatsen van de juiste installatie aan de meest voordelige prijs. Zo kan u optimaal genieten van het rendement.
 

Zijn zonnepanelen tegenwoordig nog rendabel?

Voor velen is het onduidelijk of zonnepanelen nog rendabel zijn vermits er de laatste jaren heel wat is veranderd op vlak van subsidies en steunmaatregelen. Zonnepanelen plaatsen blijft echter een interessante investering vanwege de gunstige prijzen en het rendement dat uw installatie kan opleveren.

Aangezien de rentabiliteit afhangt van een aantal individuele factoren (uw energieverbruik, oriëntering van het dak, soort installatie, …) maakt u daarom best een afspraak met één van onze experts. Zij adviseren u welke installatie het meest geschikt is voor uw behoefte en welk rendement u mag verwachten.
 

Is mijn dak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen?

Door de analyse van de hoogtemetingen van de oppervlakte, de oriëntatie en de hellingshoek van meer dan 2,5 miljoen daken in Vlaanderen te combineren met gedetailleerde informatie van het KMI, slaagde de overheid erin om de dakdelen met veel zonlicht en de schaduwzones een score toe te kennen.
Op de zonnekaart van de Vlaamse Overheid kan je zien in welke mate jouw dak geschikt is voor zonnepanelen of een zonneboiler.

Goed om weten: Voor gebouwen met een goede score berekenen de opbrengst van zonnepanelen en een zonneboiler automatisch!

Heeft u een specifieke vraag of wenst u meer informatie te ontvangen over onze diensten of producten, neem dan vrijblijvend contact op.

Met of zonder batterij?

Je kan ervoor kiezen om samen met jouw zonnepanelen een thuisbatterij te laten plaatsen. Op die manier kan je nog beter voorzien in jouw zelfgebruik. De meeste mensen zijn immers overdag niet thuis, net op het moment dat hun zonnepanelen het meeste energie opwekken. Met een batterij sla je die kostbare energie op zodat je die 's avonds bij het koken, de was doen, de auto opladen,... kan gebruiken. Zo vermijd je dat je dure energie van het net moet afnemen.

Optimaal rendement

Om optimaal te profiteren moeten uw zonnepanelen optimaal renderen. Daarom kan u ook bij ons terecht voor de reininging, controle en herstelling van zonnepanelen. Een defecte omvormer of beschadigd zonnepaneel herstellen wij binnen de kortste keren. Op die manier ben je verzekerd dat jouw zonnepanelen installatie altijd maximaal rendeert.
 

Gecertificeerd installateur

Het Vlaamse, Waalse en Brussels Hoofdstedelijk Gewest waken over de kwaliteit van geïnstalleerde energiesystemen. Om de consument te helpen een betrouwbare vakman te vinden hebben zij RESCert opgericht. Een kwaliteitslabel gericht op het opleiden en de certificatie van betrouwbare en kwaliteitsvolle installateurs. Ons certificaat van bekwaamheid in de categorie 'fotovoltaïsche zonne-energiesystemen’ garandeert u een complete en optimaal functionerende installatie.